Nazadnje posodobljeno:

Sodobni glamur v interierjih

Kategorije Dnevna soba, Interior design, Navdih

Če želite v svoj dom vnesti malce blišča in ga približati glamuroznim interierjem iz starih hollywoodskih filmov, lahko to storite v velikem slogu ali pa z nekaj subtilnimi dodatki. Kanček sijaja in pompa lahko dodate kateremkoli stilu notranjega oblikovanja, saj je poudarek predvsem na zaključkih, barvah in materialih.

A ključ je tudi v ravnovesju in zmernosti. Tako, kot so nujno potrebni kosi, ki izstopajo, bomo hitro dosegli nasproten učinek, če jih bo za pozornost tekmovalo preveč.

Če se odločite za drzen vzorec, ga umirite z vzorcem v nevtralni barvi. Če imate kos pohištva v vizualno močni barvi, naj ima bolj preproste, ravne linije. Popoln, a vpadljiv kos pohištva lahko poudarite s tem, da je preostali del notranje opreme bolj umirjen.

Ustvarjanje glamurja tako zahteva tudi nekaj zadržanosti in zdrave mere, a kljub temu naj vas to ne odvrne od uporabe katerega izmed spodnjih nasvetov.

5 hitrih nasvetov za glamuroznejši interier

Lesket kovine

Kovine, kot so krom, srebro in platina, bodo v vaš dom takoj vnesle nekaj glamurja, ne glede na to ali ga opremljate v klasičnem, skandinavskem ali industrijskem stilu. Nepogrešljiv element glamurja je namreč sijaj, ki ga ima kovina v izobilju. Izberete lahko katerokoli kovino ali pa jih med seboj tudi kombinirate. Pazite le, da boste izbrali poliran zaključek z največjim sijajem ali kombinacijo sijajnega in mat zaključka.

Luksuzne teksture in materiali

Blazine oblečene v (umetno) krzno, preproge ali pregrinjala, še posebej tista v sivi barvi, barvi platine ali kositra v prostor privabijo glamur. Kombinirajte žamet, semiš, umetno krzno, svilo in usnje. Prefinjen videz dosežemo tudi s ponavljajočimi se vzorci in prešitimi ali teksturiranimi tkaninami.

Igrajte se z dramatičnimi oblikami

Oblika je ena izmed lastnosti, s katero lahko v dizajn prostora vnesemo veliko osebnosti. Tokrat se izognite minimalističnemu kvadratastemu pohištvu in izberite kose z več karakterja. Dodajte pohištvo z zaobljenimi in zaokroženimi zaključki, okroglo ogledalo ali mizo. Če želite poustvariti stari videz Hollywooda, izberite stil Art Deco ali Hollywood Regency. Poleg zanimivih kosov pohištva vnesite drzne oblike v prostor tudi s svetili, dodatki in dekorjem.

Luči, ki so navdihnjene z glamurjem

Osvetlitev je tisti del, pri katerem si lahko brez slabe vesti privoščite popolno kreativnost, vizualno dramo in uresničevanje želja. Največ glamurja boste ustvarili z lestencem v drzni obliki z elementi kovine ali kristali. Obesite ga na hodniku, nad jedilno mizo ali nad posteljo.

Odločite se za kombinacijo nevtralnih in drznih barv

Glamurozni interierji se poslužujejo velikih zgodb, drznih barv in samozavestnih vzorcev. Nasvet: izberite vzorec ali barvo, ki vas pritegne in se prepričajte, da vse druge barve, ki jih boste uporabili, dopolnjujejo izbran močnejši odtenek. Prevladujoča barva, v kateri boste opremili dom pa naj bo nevtralna. V primeru, da se odločite za glavno barvo v temnejšem ali močnejšem odtenku, dodajte dekorativo in druge poudarke v nevtralnih barvah.

Vir: hautesavage.com

Vir: Pinterest.com