Nazadnje posodobljeno:

Izboljšajte energijo prostorov z uporabo kristalov

Kategorije Interior design, Navdih

Kristali niso samo lepi in skrivnostni, prav vsak izmed njih ima posebne lastnosti, ki pozitivno vplivajo na nas. V sebi nosijo inteligenco narave in imajo sebi lastno vibracijo. Nekateri pravijo, da lahko nanje gledamo kot na naše prijatelje, ki blagodejno vplivajo na nas. V interierjih so vedno bolj priljubljeni, saj v prostor vnašajo pozitivno energijo. Prav tako zmanjšujejo učinke sevanja električnih naprav, ki jih imamo vedno več. Torej, če želite v svoj prostor vnesti nove energije, pa niste popolnoma prepričani, kateri kristal izbrati, imamo za vas nekaj napotkov. Najboljši način za izbiro kristala ne zahteva predhodnega znanja, le vašo intuicijo. Pravi kristal bo namreč izbral vas, saj vas bo takoj pritegnil. Ko boste prebrali njegov opis, boste ugotovili, da ima lastnosti, ki jih potrebujete. Kristal nato podržite v levi roki in če po nekaj minutah ostane hladen, izberite bolj ustreznega. Vedno vam bo namenjen kristal, ki ga v tistem trenutku najbolj potrebujete. To pa se lahko skozi čas tudi spreminja, zato pustite, da kristal po opravljeni nalogi najde novega lastnika.

Nekaj napotkov za ravnanje s kristali:

 • naši predniki so uporabljali kristale za zdravljenje, zaščito in širjenje zavesti
 • s svojo vibracijo vplivajo na osebe, živali ter na sam prostor, v katerem jih hranimo
 • vitalizirajo in krepijo naše biopolje, izboljšujejo počutje in pomagajo pri stresu
 • s svojimi lastnostmi vplivajo na naše počutje, čustva in duhovni razvoj
 • kristale čistimo enkrat mesečno pod tekočo vodo, dokler intuitivno ne začutimo, da smo jih očistili negativnih vibracij. Kristalov, kot so celestin, selenit ali malahit ne čistimo pod vodo, saj jih lahko tako poškodujemo. Namesto tega, jih položimo na zemljo
 • ob polni luni jih postavimo na okensko polico, da se napolnijo
 • kristale, ki jih uporabljamo za zdravljenje (tako, da jih polagamo na obolela mesta), čistimo po vsaki uporabi
 • kristalov ne shranjujemo v kovinske ali plastične posode
 • kristalov, ki vsebujejo baker, kot so malahit, azurit, hrizokola in turkiz, čistimo mentalno ali z nihalom (in ne z vodo, prav tako ne pijemo njihovega eliksirja)
 • kristale lahko polagamo na telo, jih uporabimo pri kopeli, nosimo kot nakit ali v torbici/žepu
 • s pomočjo kristalov si lahko pripravimo eliksir za pitje, a bodimo previdni, saj niso vsi kristali primerni za tovrstno uporabo
 • če so kristali obdelani (so gladki), jih nosimo v svilenem mošnjičku
Vir: Energy Muse

Kristal pirit spodbuja finančno blaginjo. Umestite ga na svojo pisalno mizo ali pa ga položite na umivalnik, da preprečite odtekanje dobre energije chi po odtokih.

Vir: Energy Muse

Aktivirajte vaše feng shui področje za ljubezen in zakon z roževcem. To je čudovit kamen, ki spodbuja in navdihuje ljubezen do sebe in drugih.

Vir: Energy Muse

Črni turmalin nudi visoko zaščito, blokira negativno energijo, čisti ter transformira težko energijo v lažjo. Postavite ga ob vhodu v stanovanje ali hišo, kjer v bivalne prostore vstopa vsa energija.

Mizica iz črnega turmalina
Vir: 1stdibs.com

Dekoriranje prostora s kristali v 3 korakih

1. Ustvarite temelj z enim ali dvema horizontalnima predmetoma, ki ju postavite na površino. Popoln primer sta na primer knjiga ali pa kup revij. Za tiste, ki ste resnični oboževalci kristalov, pa so na voljo čudoviti podstavki in pladnji narejeni iz kristalov.

Vir: Stoned Crystals

2. Na predmete, ki ste jih postavili vodoravno, dodajte dimenzijo višine. To lahko storite z rožami v vazi, svečnikom, okrasno vazo, kipom,… s čimerkoli, kar bo dodalo vizualni interes, če pa bodo to rože, boste z njimi tudi odišavili prostor.

3. V tretjem koraku dodajte kristal, ki bo povezal celotno postavitev in dodal vizualno točko interesa.

Vir: Sfgirlbybay
Vir: Yoga Journal
Vir: The Decorista
Vir: The Decorista
Vir: Pinterest
Vir: The Decorista
Vir: The Decorista
Vir: The Decorista
Vir: The Decorista
Vir: The Decorista
Vir: The Decorista1
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Vir: Pinterest