Ko se združijo arhitekti in notranja oblikovalka

Kategorije Dnevna soba, Interior design, Kopalnica, Kuhinja, Navdih, Spalnica

Ko dom notranje oblikovalke načrtuje arhitekturni biro, veste da rezultat ne bo napačen. Dom notranje oblikovalke Kim Scodro je nastal v sodelovanju s PHX Architecture, čudovito umetnino pa je zveza National Association of Home Builders razglasila za dom leta 2015. Čudovita rezidenca se nahaja v Arizoni, natančneje v severnem Scottsdale-u. Obdana je z gorami in ima strukturo, ki spominja na slog haciende. Njena rahlo dvignjena lega na vzpetini stanovalcem omogoča uživanje ob pogledu na večerne luči, ki se svetlikajo iz doline. Sanjsko kajne?

Arhitekti so za oblikovalko zasnovali dom s široko panoramo in odprtim planom, ki stanovalce vabi k druženju in preživljanju časa na svežem zraku skozi celo leto. Centralni prostor vključuje kuhinjo, dnevno sobo in jedilnico, razgled iz njega pa se širi na obdajajoče zemljišče, ki se z notranjm prostorom povezuje preko številnih steklenih vrat. Ta omogočajo prehajanje pozitivne energije narave v osrednji prostor in vanj spuščajo velike količine naravne svetlobe. Prostor tako dobesedno živi in diha s svojo okolico.

Interier je prežet s pomirjujočimi, mehkimi paletami svetlo modrih, sivih in kremastih odtenkov. Vsaka soba se preliva v naslednjo – s teksturami, plastmi in lesom, ki ustvarjajo mehko in toplo vzdušje. Glavna atrakcija celotne posesti je zagotovo neskončen bazen, ki je dvignjen na terase in se provizorično zliva v puščavo. Voda doda hiši tudi element spokojnosti, za več vtisov pa vas vabimo k ogledu fotografij.

Vir: PHX Architecture