Morsko obarvani dom mlade družine je v osnovi ranč iz 70-ih let, ki stoji v mirni soseski West Palm Beach na Floridi. Vizijo mladega para je uresničila notranja oblikovalka Ellen Kavanaugh, ki je z izbranim gradbenikom dodobra prilagodila obstoječi dom. Najprej sta dvignila temelje in s tem zvišala stopnjo zaščite pred poplavami, obenem pa sta s tem tudi razširila razgled s terase. S cipresami sta dodala mediteranski pridih in z različnimi zaključki zelo subtilno vnesla navtične poudarke.

Danes, po prenovi, je okolica hiše obdana s kokosovimi palmami in bogatim zelenjem, zunanjost hiše pa dopolnjuje pokrita zunanja galerija ali t.i. loggia. Z udobnimi sedeži iz tikovine in gugalnico daje hiša vtis, kot da se je zlila s svojo okolico že pred več desetletji.

V notranjosti hiše lahko zaznamo tradicionalno zasnovo, ki jo mehča modern in odprt slog. Barvno paleto navdihuje ocean, zato lahko vidimo veliko modrih odtenkov ter belih in oranžnih poudarkov, zaradi katerih so prostori živahni in svetli. Dom odseva tako tradicionalnost, udobje in resnost kot tudi igrivo plat para, ki prebiva v čudovitem obmorskem domu.

Vir: Ellen Kavanaugh Interiors