Smaragdno zelena modrina

Kategorije Dnevna soba, Interior design, Kuhinja, Navdih

Turkizna, ena izmed najbolj bogatih, globokih in sproščujočih barv nas že ob samem pogledu nanjo odpelje do modrega morja in azurnih odtenkov razgretega poletnega neba. Globina in pomirjujoče značilnosti turkizne barve izhajajo iz modrih tonov, ki v nas zbujajo občutke umirjenosti, zelene note pa obnavljajo ravnovesje. Prepričana sem, da učinki teh dveh barv izhajajo tudi iz narave – tako kot se sprostimo ob morju, v katerega se ob horizontu vanj staplja modro nebo, tako se tudi napolnimo z energijo v bogastvu zelene narave. Namig je torej očiten, v svoj bivalni prostor vnesite zeleno-modre odtenke in ti vas bodo umirjali ter sproščali po intenzivnem dnevu.

Modro-zelena v opremljanju prostorov

Leto 2018 je bilo na področju notranjega oblikovanja posvečeno maksimalizmu, turkizna pa je bila eden izmed najbolj opaznih barvnih trendov, ki je v polnosti zaživel pred poletjem. Tako smo lahko uživali v številnih dodatkih za dom, kot so svetila, tapete, barve sten in pohištva ter preproge.

Vsi, ki uživate v tej barvi in jo želite vnesti v svoj interier, lahko to storite na mnogo načinov. Različice turkizne barve variirajo od srednje nasičenih hladno modro-zelenih odtenkov do izjemno svetlih in skorajda prosojnih – ali globokih in bogatih turkiznih odtenkov s poudarkom na zeleni ali modri barvi. Sama sem zagotovo zaljubljena v to barvo v vseh njenih različicah in aplikacijah:) – vendar pa se pri opremljanju najprej osredotočite na končni cilj in občutek, ki ga želite doseči v prostoru. Globino in moč nadzorujte z nasičenostjo barve in se najprej poigrajte z nekaj manjšimi dodatki.

Za lažji začetek in ideje smo za vas izbrali nekaj primerov, več o tem, kako jo lahko uspešno kombiniramo, pa si preberite v tem prispevku. Vsekakor je turkizna specifičen barvni odtenek, ki v pravih barvnih kombinacijah ustvarja eleganten, morski ali boemski videz.


Vir: http://www.remodelaholic.com

Vir: http://www.domino.com

Vir: Dear Designer’s Blog

Zofa Hepburn, St Moritz Wool Teal

Zofa Richmond, Teal Smart Velvet

Vir: http://amberinteriordesign.com/

Vir: Dear Designer’s Blog