Kako uporabiti staro pohištvo v novem domu? “Staro” še ne pomeni, da ni zanimivo, prefinjeno ali pa, da ne more delovati sodobno. Izgled, ki smo ga navajeni pri obstoječem pohištvu lahko hitro spremenimo z drugačno postavitvijo in kombiniranjem z modernimi elementi, meja pa je samo naša domišljija. Slog je primeren predvsem za tiste, ki se dobro počutijo v eklektičnem stanovanju, saj ta vedno znova ponuja vizualno stimulacijo.

Ko se je nagrajeni skladatelj preselil v svoj novi dom v Santa Monici, se je odločil, da bo obdržal notranjo opremo iz svoje prejšnje residence, želel pa si je ponovno uporabiti svoje staro pohištvo v novi hiši. Notranja oblikovalka Lisa Price je interier prostora zasnovala glede na osebnost skladatelja – miren, sproščen in dinamičen, hkrati pa tudi tradicionalen s pridihom modernega. Da bi združila ta dva različna aspekta, je izbrane elemente vpeljala skozi celotno hišo, ki povezujejo prostore v skupno zgodbo.

Oblikovalka je skladateljeve sofisticirane kose pohištva – med njimi Liaigre kavč v dnevni sobi in Donghia kabinet s krokodiljim vzorcem v družinski sobi – kombinirala z bolj vsakdanjimi poudarki, kot so organske preproge, ki so umeščene skozi celoten dom. Interier povezuje poenotena stilska kombinacija – pomirjujoča, primarno sivobela paleta, obogatena s toplim lesom in zloščenimi kovinskimi površinami, pa ustvarja občutek mirnosti in konsistentnosti.

 

Vir: Lisa Price Interiors