Od nekdaj obožujem visoke stropove in francoski pridih s stenskimi paneli, ki jih pri nas žal zasledimo redkeje. Interjerju dodajo občutek zaključenosti, celote in geometrične pravilnosti.  Moja želja je bila že od nekdaj ustvariti interier, ki bi definiral prostor z obloženimi in proporcionalno poudarjenimi stenami. In pri tem ne bi izpustila niti stropa.

V tej objavi izpostavljam pariško stanovanje, ki je v svoji osnovni gradnji starejše, ima kakovostno konstrukcijo, visoke stropove in vintage estetiko. Sofisticiran karakter stanovanja izhaja iz francoske renesanse. Stanovanje tako kombinira star slog in provokativno sodobnost, saj ima Pariz kljub celotnemu naboru oblikovalskih principov, neskončno ljubezen do novosti, pri katerih je vedno prvi.

Stanovanje je bilo oblikovano za par z otrokom – hčerko oblikovalke Kim Scodro, katere hiša je nastala v sodelovanju z arhitekti. Želje para so bile bela paleta s kančkom igrivosti ter funkcionalnost. Skupaj s pomočjo arhitekta so spremenili osrednji del in ga prilagodili potrebam sodobnega življenjskega sloga. Osveženi tradicionalni elementi tako ponujajo popolno kombinacijo starega in novega dekorja s trenutki presenečenja.

Vir: Kim Scodro Interiors