Turkizna barva je trend, ki se je pojavil na področju opremljanja že pred leti, a v različnih niansah ostaja med najbolj priljubljenimi. Smaragdni, modrozeleni odtenki obstajajo v različnih tonalitetah in intenzitetah, v zadnjem času pa so, poleg klasičnih svetlih poletnih odtenkov, zelo priljubljeni elegantni in temnejši odtenki, na primer v kuhinji. Ti so še posebej čudoviti v kombinaciji z belo, marmorjem in zlatimi poudarki. Preberite si, s katerimi barvnimi kombinacijami lahko najlepše poudarimo turkizno barvo in na kakšen način jo uporabiti, če smo minimalisti ali pa so nam pri srcu bolj drzne barvne zgodbe.

Priljubljene barvne kombinacije z modro-zelenimi odtenki

Turkizna & bela: ena izmed mojih naljubših kombinacij, saj spominja na svetel in svež zrak nad oceanom.

Turkizna & siva: uravnovešena kombinacijo tople modro-zelene poživlja kontrast z mirno nevtralnostjo sive.

Turkizna & gorčično rumena: dve drzni, nasičeni barvi ponujata impresivno barvno kombinacijo.

Turkizna & zlata ali bakrena: izberite globjo različico turkizne in jo postavite ob bok kovinskim tonom.

Turkizna & črna: takšen prostor bo na vas pustil močan vtis in prostoru vdihnil eleganco.

Elegantna in temna turkizna barva

Ljubitelji močnih barv lahko ustvarite prostor v monokromatski barvni shemi in ga oblečete v različne odtenke turkizne barve. Ne le, da bo takšen prostor zelo skladen, turkizna barvna družina bo v vas vzbudila umirjenost, spokojnost in vam pričarala odličen prostor za sproščanje ter uživanje v času zase. Turkizna je vpadljiva barva, ki jo pogosto kombiniramo z nevtralnimi toni, deluje pa tudi skupaj s kovinskimi in komplementarnimi modrimi toni.

Vizualno močan vtis lahko ustvarite s turkiznim kavčem in temno steno ali pa se poigrate z močnim kontrastom in turkizni sedežni garnituri dodate okrasne blazine v zažgani oranžni barvi z vzorci. Za slikovit prikaz ustvarite paleto podobnih modrih, zelenih in vijoličnih odtenkov. Polnočna modra, škrlatna rdeča in barva melancana se bodo ujele z intenzivnostjo turkizne, različni vzorci in teksture pa bodo celotni paleti dodale globino.

Zofa Hepburn, St Moritz Wool Teal

Svetli in lahkotni odtenki

Za tiste, ki želite vnesti turkizno barvo v manjši meri, je pomembno, da jo umirite z elementi v zemeljskih tonih. S kombinacijo naravnih tonov in poudarki v turkizni barvi boste v prostor dodali občutek teksture. V dnevno sobo jo lahko na prijeten in sofisticiran način vnesete s turkiznim kavčem in ga kombinirate z manjšimi fotelji v bolj ubitih barvah. Živahna modro-zelena barva bo prostoru zagotovo dodala osebnost, ne bo pa ga popolnoma prevzela.

Vir: aspiremetro.com
Vir: Pinterest.com
Vir: Anthropologie
Vir: Forma svetila
Vir: Pinterest.com
Vir: houseofturquoise.com
Vir: houseofturquoise.com
Vir: houseofturquoise.com
Vir: houseofturquoise.com
Vir: houseofturquoise.com

Vir: Thedecorista.com

Vir: Thedecorista.com

Zofa West Elm Monroe

Vir: Thedecorista.com

Vir: Pella Hedeby za Ikeo