Lepotilna mizica je uporabna in priročna rešitev v vsakodnevni rutini mnogih žensk, ki uporabljajo ličila in si rade vzamejo trenutek zase. Poleg tega, da so lepotilni in drugi pripomočki lično organizirani na enem mestu, je kozmetični kotiček tudi prijeten stilski dodatek v prostoru. Ženska se lahko uredi na enem mestu, kopalnica pa bo prosta tudi za druge (moške) uporabnike.

Osnovni elementi

Najbolj preprosta formula za opremljanje kozmetičnega kotička je kombinacija mizice, ogledala in stola. Pri izbiri osnovnih kosov pohištva in dekoracije smo lahko bolj kreativne in drzne ter izrazimo sebe kot žensko.

Ogledalo

Zlato pravilo je, da naj ogledalo ne bo širše od mizice za ličenje, zavzema pa naj najmanj polovico širine mizice. Ogledalo je prva izbira, ki ponuja številne možnosti. Igrajte se z različnimi oblikami in izvedbami okvirja, tako materiala kot barve in zaključka. Ta je lahko popolnoma mat in nevtralen, pozlačen, iz naravnih materialov ali pa visoko sijoče kovine.

Da ogledalo ne “obvisi” samo sredi nedefiniranega prostora, lahko ob ogledalo dodate visok predmet, kot je svetilka, visoka rastlina, kipec, visoka sveča, ozka vaza z rožami ali drug okrasni predmet po vaši izbiri.

Stol

Poleg mizice in ogledala potrebujemo tudi stol ali tabure, ki ga lahko pospravimo pod mizico. Bolj drzen, zabaven ali pa eleganten stol bo skupaj z mizico, ogledalom in drugim dekorjem vizualno tvoril estetsko celoto. Preprost in hkrati udoben trik je tudi mehka bela ovčka, ki jo položimo na stol.

Organizirajte ličila

Ličila, nakit in druge manjše predmete, ki jih uporabljate vsak dan, lahko pospravite na elegantne pladnje ali posodice. Ti so sami po sebi dekorativni predmeti in so lahko izdelani iz ogledal, marmorja, drugih kamnov, imitacij kristalov, poslikane keramike, porcelana ter različnih kovin.

Rešitev za manjše prostore

Tudi manjša mizica za ličenje lahko nudi dovolj prostora za shranjevanje ličil, če izberemo takšno s predalniki, te pa lahko še dodatno organiziramo s pregradami in organizatorji predalov. Če imate na voljo premalo prostora za posebno mizico za ličenje, lahko združite dva namena in uporabite manjšo mizo za delovni prostor ter ličenje. Namesto večjega ogledala na steni uporabite namizno ogledalo, ki ga lahko po ličenju pospravite na stran. Za še večji prihranek prostora izberite mizico, ki se pritrdi na steno in je brez nog, najbolj prostorsko učinkovita pa je miza, ki je pritrjena na steno in se po uporabi tudi zloži, tako da praktično ne zavzema prostora, ko je pospravljena.

Kakovostna osvetlitev

Verjetno se bo večina žensk strinjala, da je dobra osvetlitev en izmed najbolj pomembnih kriterijev za prijetno izkušnjo urejanja. Mnoge že poznamo posledice ličenja pri slabi osvetlitvi, ko smo bile prepričane, da je bil nanos pudra popolnoma zadovoljiv, dnevna svetloba pa nas je soočila s kakšno liso ali dve. Da bi se temu izognile, je pomembno, da mizo za ličenje umestimo ob vir naravne svetlobe (okno), če nimamo te možnosti, pa so idealna osvetljena ogledala. Poleg hollywoodskih luči obraz lepo in enakomerno osvetlita tudi dve stenski luči na levi in desni strani ogledala, ki sta nameščeni v višini našega obraza. Enakomerna osvetlitev, ki ne prihaja le iz višine oziroma stropne svetilke, ali pa le iz ene strani, bo poskrbela, da na našem obrazu ne bo neljubih senc, poudarjenih gub in drugih nepravilnosti.

Stenske tapete, barve in galerije

Lepotilni kotiček lahko še dodatno poudarite z drugačno barvo stene, izbranim vzorcem tapete ali pa stensko galerijo slik. Mizico lahko personalizirate in uporabite predmete, ki so vam pri srcu, kot so družinske fotografije, spominski predmeti, najljubši umetniški kosi ali pa čudovit organizer nakita ali ličil. Do izraza pridejo tudi starinske ali pa elegantne škatlice, še posebej, če ste ljubiteljica takšnega videza. Razstavite lahko tudi parfume, rdečila za ustnice in ličila z lepo embalažo. In vedno lahko dodate šopek rož, s katerim bo vaš kotiček takoj zaživel.

Vir: pbteen.com