Nazadnje posodobljeno:

Sofisticiran interier: Maroški poudarki in boemske prvine

Kategorije Dnevna soba, Interior design, Kopalnica, Kuhinja, Navdih, Spalnica

Idealen prostor je tisti, ki na prvi pogled deluje skladno, harmonično in vabljivo. Po drugi strani pa je zanimiv, nas preseneča in se ga sčasoma nikakor ne naveličamo. Kakor bi se težko naveličali tudi stanovanja z maroškimi poudarki, boemskimi prvinami in glamuroznim pohištvom, ki ga predstavljamo v nadaljevanju. Nasprotno od pričakovanega, pa je potrebno veliko načrtovanja, da bi ustvarili brezskrben videz, ki je hkrati vsakdanji, a tudi sofisticiran.

V tem stanovanju zavese prepuščajo veliko svetlobe v dnevni prostor, sobo pa krasi preproga v maroškem stilu in definira udobno sedalno področje nasproti apnenčastega kamina. Talna obloga iz širokih hrastovih ploskev daje občutek vsakdanjosti, medtem ko na drugi strani črna vrata in strateško postavljena oprema iz temnega lesa, v prostor vnašajo občutek prefinjenosti. Da to ni le še eden izmed nevtralnih belih ali svetlih prostorov poskrbijo teksture, ki obogatijo izgled prostora.

Rezultat je dom, ki nas vabi s svojimi nežnimi barvami, skladno harmonijo tekstur in ravnovesjem toplo-hladnih odtenkov. Stanovalcem ponuja veliko udobja in visoko kakovost bivanja ob uživanju v estetiki prostora, ki jih obdaja.

Vir: Kaufman Segal Design