Millennial Pink in zlato pudrasto roza

Kategorije Dnevna soba, Feng shui, Interior design, Navdih

Svetlo roza. Nežna, živahna in zapeljiva. Različne variacije te priljubljene barve se pojavljajo v svetu dizajna, notranjega oblikovanja in mode.

Leta 2016 je bila svetlo roza z imenom Rose Quartz, znana tudi kot Millennial pink, Scandi Pink ali Tumblr Pink razglašena za Pantone barvo leta. Tudi v letu 2018 je nežno roza še vedno kraljevala v grafičnem oblikovanju, izjemno priljubljena pa je postala tudi v notranjem oblikovanju.

Da, rožnata zapeljivka nam je ukradla srce. In ni naključje, da se dobro poda globokim in zasanjanim turkiznim odtenkom – drugemu prevladujočemu barvnemu trendu leta 2018.

Pink. Nežna, mehka in sočutna. Ta odtenek sladkorne pene bo vsakemu prostoru dodal auro nedolžnosti in čistosti, nežen ženski dotik pa bo omehčal tudi bolj resen in moški interier.

Z njeno energijo bo prostor postal bolj privlačen in všečen, a hkrati je ne smemo uporabiti preveč, saj lahko s tem hitro ustvarimo pretiran vtis. S pravimi barvnimi kombinacijami je lahko nežno roza izjemno šarmantna, elegantna in predvsem ženstvena – z vso svojo pozitivno energijo, živahnostjo in ljubeznijo do življenja. Vprašanje je – ali se ji boste predali?

Nezmotljiva poteza pri spoznavanju novega, nam drznega odtenka, je njegova uporaba preko dodatkov. Te lahko vedno vnašamo po potrebi in želji, saj nam dopuščajo hitro korekcijo ali spremembo, kadar si zaželimo novih barvnih svetov.

Svetlo roza nam dopušča veliko barvnih kombinacij, pri katerih smo lahko bolj ali manj drzni. Pri »testiranju« oziroma bolj varnih barvnih pustolovščinah se držimo dodatkov v roza barvi, ki jih lahko dodajamo ali odstranjujemo glede na učinek, ki ga želimo doseči. Poizkusite vnesti svetlo roza, breskovo ali pa pudrasto roza barvo z dekorativnimi blazinami, zavesami, dodatki, tepihi ali svetili.

Kaj pa, če želimo vnesti svetlo roza barvo preko konkretnejših posegov v prostor? Pri tem velja opozoriti, da ta sladkobni odtenek po feng shuiju spada med ognjene elemente. To pomeni, da barva deluje hitro in jo je tudi hitro preveč. »Pogasimo« jo lahko z zemeljskimi in vodnimi elementi, kot so oker, pudrasta bež ali pa različni odtenki modre. Z zeleno, ki predstavlja element lesa, jo bomo še bolj poudarili in ustvarili zares živahno kombinacijo, medtem ko jo bomo umirili s temno modrimi odtenki in zemeljskimi toni.

En izmed najboljših nasvetov za vključevanje svetlo roza barve v dekor bivalnega prostora je kombinacija s toplimi nevtralnimi toni, naravnimi elementi, mehkimi teksturami in kovinskimi odtenki. Odlična je tudi kombinacija z belo, medenino in barvo rdečega zlata.

Ključ za kombiniranje svetlo roza barve je izbiranje kontrastnih hladnejših tonov, kot so srebrna, betonsko siva ter zeleno ali modro obarvani odtenki sive barve. Za bolj drzne kombinacije izberite čokoladno rjavo, morsko modro, bogato gozdnato zeleno, zamolklo barvo sivke.

Vir: hautesavage.com