Nazadnje posodobljeno:

Projekt: francoski podeželski stil

Kategorije Interior design, PROJEKTI

Francoski podeželski stil v opremljanju bivalnih prostorov zaznamuje svetla in živahna barvna paleta, v kateri prevladujejo bela, rožnata, nežna in kobalt modra, ter svetli in temni odtenki zelene. Pohištvo je elegantno in na trenutke formalno, a funkcionalno. Stil je tesno povezan z ljubeznijo do vrtnarjenja in naravnih materialov, zato znotraj njega pogosto najdemo les in rože v različnih aplikacijah ter izvedbah. Mogočen videz svetil v obliki lestencev dopolnjujejo antične preproge in topli toni lesa, zato vzdušje, kljub pogostemu vključevanju težkih in antičnih kosov pohištva, izžareva domačnost.

Upodobljen vtis francoskega podeželskega stila, ki izvira iz vasic na jugu Francije, je živahen in vabljiv, lahko bi rekli očarljiv. Pridih “starega” in rustikalnega je uravnotežen s kontrastnimi elementi svetlih in izrazitih barv. Cvetlični vzorci, opečnate stene in edinstveno izrezljani detajli lesenih elementov vsakemu prostoru vtisnejo nezmotljiv karakter. Prepoznaven videz je podpisan s kamnitim kaminom v dnevnem prostoru in lesenimi stenskimi paneli ter tramovi, ki zaokrožajo celoten videz prostorov.

Ciljna skupina

Ciljno skupino predstavlja mlad boemski par, ki uživa v udobju in mladostni svobodi, veliko potuje, a hkrati ceni udobje in domačnost lastnega doma, prireja družabne večere, a potrebuje tudi trenutek zase in se rad umakne v sproščujočo samoto narave. Francoski podeželski stil paru, ki obožuje spoznavanje tujih kultur, omogoča nadgradnjo podeželskega stila z elementi, ki izvirajo iz francoskih vasic in vnos edinstvenih barvnih kombinacij kot sta pudrasta roza v kombinaciji turkiznih odtenkov. Topel osrednji prostor s kaminom in prostorom za druženje posamezniku omogoča tudi mirno preživljanje časa ob branju knjig na divanu ali sproščanju na viseči mreži v provizoričnem vrtu na zaprtem balkonu.

Tloris stanovanja s pohištvom

Tloris sten

Kuhinja

Dnevna soba

Spalnica

Kopalnica

Terasa

Predsoba