Nazadnje posodobljeno:

Sodobni interier s pridihom podeželja

Kategorije Dnevna soba, Interior design, Kopalnica, Kuhinja

Sodoben, a hkrati tradicionalen. Čist, a še vedno vabljiv. Takšna je moderna kombinacija sodobnega stila s pridihom podeželja. Toplino izžarevajo topli beli in zemeljski odtenki, matirane in naravne površine ter veliko lesa. V njem najdemo tudi cvetlične potiske, zlate detajle, a vedno v sodobni različici.

Tokratni izbor črpa iz narave in naravnih materialov. Brezčasna estetika in gostoljublje je edinstvena kombinacija, ki ohranja vso lepoto in sofisticiranost tradicionalnega podeželskega stila, a brez nakopičenosti in težkega videza. Toplino mu uspe zadržati s premišljeno uporabo staranega lesa v moderni obliki, pletenih košar v kombinaciji z modernim kavčem ter brezčasnimi nevtralnimi toni.

Rdeča nit sodobnega, toplega interierja so naravne teksture in površine.

V sami osnovi je ta stil naklonjem načelu manj je več, kljub bolj modernemu minimalizmu pa še vedno ohranja toplino in dobrodošlico. Celotno vzdušje tako deluje umirjeno in povezano z naravo.

Sodobni podeželski stil obožuje nevtralne tone. Ti z belimi, zemeljskimi in kremnimi odtenki v prostor oddajajo toplino. Dekoriranje ob nevtralnem ozadju je tako zelo preprosto in hitro lahko poskrbimo za dodatek v barvi, ki izstopa. Tudi kanček podeželskih vzorcev se lepo poda kulisi sodobnih interierjev. Zelo priljubljeni so vzorci, ki se kombinirajo z belimi in zemeljskimi odtenki, še posebej priljubljen je cvetlični vzorec.

Tradicionalni podeželski elementi lahko delujejo tudi sodobno, sveže in moderno:

  • Tradicionalni cvetlični vzorec bo deloval bolj moderno in svobodno, če ga uporabimo na večji površini ali pa v monokromatski različici.
  • Ploščice v kuhinji nad štedilnikom lahko uporabimo za vizualni poudarek. Izberimo (ne premočan) vzorec v obliki ploščic ali dekorativnega panela.
  • Tapete ali umetniška stenska dekoracija se lahko naredi po meri in poveča do te mere, da je na primer pri cvetličnem vzorcu, izbrana cvetlica povečana in v ospredju.
  • Dekoracija v posamezni sobi naj bo omejena le na en vzorec ali barvni poudarek, če želimo ohraniti čist, sodoben in preprost interier.
  • Uporabimo les v obliki tramov, lesenih panelov, parketa in tudi kot okras.
Vir: @matthewquinndesign
Vir: Pinterest.com