Vir: One Kings Lane

Koralna barva z zlatim podtonom ali natančneje Pantone 16-1546 Living Coral je uradna barva leta 2019 glede na raziskave trendov, ki jih je opravil Inštitut Pantone Color. Živahna, topla in mila pooseblja principe božanske ženstvenosti – optimizem, veselje, skrbnost, povezanost in igrivost. Ob njej začutimo toplino, zanos in udobje. Pri raziskavi vplivov in trendov so pri Pantonu prepoznali vedno večjo željo po intimni povezanosti, kar naj bi se odražalo tudi pri barvah, ki se nam zdijo najbolj privlačne v določenem obdobju.

Strokovnjaki pri Inštitutu Pantone Color barvo leta določijo na podlagi novih barvnih trendov. Ti lahko izhajajo iz najrazličnješih virov, na primer iz sveta zabave, filma in produkcije, potovanj, umetnosti, mode, oblikovanja, priljubljenih popotniških destinacij ali na novo nastajajočih življenjskih stilov. Trende lahko prepoznajo tudi pri pojavu novih tehnologij, materialov, tekstur in učinkov, ki vplivajo na barve ter seveda preko dogajanja na družbenih platformah.

Pantonovo barvo leta običajno zasledimo v različnih industrijah, kot so moda, pohištvena industrija, industrijsko oblikovanje, grafično oblikovanje ter oblikovanje proizvodov in embalaž. Skorajda brez dvoma lahko trdimo, da jo bomo bolj pogosto videli tudi v interierjih.

Vir: Zara Home

Living Coral kot poživljajoči trend v notranjem oblikovanju

Koralna predstavlja živahno nasprotje vseprevladujoči sivi in temno modri barvi, ki sta v zadnjem času izjemno popularni pri dekoriranju prostorov. Je odlična popestritev za vse, ki uživajo v bolj živahnih tonih in bo še posebej osvežila domove v prehodu iz zime v pomlad.

Vir: www.anthropologie.com

Odtenek Pantone 16-1546 Living Coral vsebuje tudi rahel zlat podton, zato se bo odlično obnesel v kombinaciji z zlatim leskom kovine. Vsekakor izjemo ženstvena in drzna kombinacija, ki pa jo lahko umirite z zamolko in elegantno pudrasto roza, ki po feng shuiju ne deluje tako hitro in močno kot koralna. Zaradi svojega “ognjenega” principa lahko koralna v prostoru na hitro pritegne in poživlja, zato jo uporabljajmo v manjši meri, na primer v obliki dodatkov in ne v prostorih, v katerih se načeloma želimo umiriti in sprostiti.

Vir: H&M Home

V kolikor se boste odločili, da je barva Living Coral prava za vas, jo kombinirajte z nevtralnimi toni lesa, belo, svetlo bež in temno modrimi odtenki. Z blago zeleno in rumeno boste ustvarili živahne otroške sobe, močne kombinacije pa z zlato in turkizno, ki je prav tako zelo priljubljena. Za navdih smo v tem prispevku izbrali nekaj ambientov in dekorativnih kosov v koralni barvi, ki so vam lahko v pomoč pri iskanju idej za vaš dom.

Vir: One Kings Lane

Vir: Interiornotes.com

Vir: Interiornotes.com

Vir: Interiornotes.com

Vir: Interiornotes.com

Vir: Houseofturquoise

Vir: AlexFultonDesign

Vir: TranGlee

Vir: Serena and Lily