Bliža se čas praznikov in praviloma tudi druženja, čeprav za letošnje leto to težko trdimo. A to ne pomeni, da si ga ne želimo. Zato smo se odločili, da si popestrimo zimo in zbrali ideje za postavitev mini domačega bara. Najbolj praktična rešitev je premični bar, ki ga lahko po potrebi selimo iz prostora v prostor, ga uporabljamo v določenem delu leta ali pa le takrat, ko imamo goste.

Kako torej urediti lep in praktičen mini barček kar v zavetju domače dnevne sobe? Za vse uživače v gin-toniku, koktejlih ali pa dobrem viskiju so tukaj preproste, a vizualno atraktivne ideje za ureditev in popestritev domačega bara.

Takojšnja nadgradnja videza z ogledalom

Pri domačem baru, ki je del kuhinje oziroma je vgrajen, lahko namesto ploščič na steno namestite ogledalo. To je lahko v masivnem starinskem okvirju, ki ga prebarvate v katerokoli kovinsko barvo ali pa v barvite odtenke modernega pariškega pop-art stila. Izredno lepo ozadje pričarata tudi starano ogledalo in ploščice z učinkom ogledala. Bonus ogledala je tudi navidezno povečan prostor, če je nasproti njega okno ali drug vir svetlobe, saj bo odseval svetlobo nazaj v prostor.

Atraktivne tapete

Prefinjen videz lahko dosežete z izbranimi elegantnimi ali pa celo bolj drznimi tapetami, ki bodo pritegnile oko. Te naj se skladajo s preostalim prostorom, hkrati pa si lahko dovolite, da bo del z barom prijetno izstopal.

Police za vertikalno uporabo prostora

Na steno za barom lahko namestite police, ki bodo še posebej uporabne za shranjevanje priljubljenih pijač in kristalnih kozarcev. Z nekaj truda pri dekoraciji bodo police nudile vizualno nadgradnjo predela z barčkom. Za piko na i dodajte knjigo o mešanju koktajlov. Police so tudi praktična rešitev za izkoristek vertikalnega prostora, če nimamo druge možnosti za shranjevanje pijače in kozarcev.

Premični bari

Zelo priljubljeni so pozlačeni premični vozički, ki z elegantnim videzom nadgradijo dnevni prostor ali pa kuhinjo – odvisno, v katerem prostoru se radi družimo z gosti. Če mu bomo namenili stalno mesto v našem interierju, ga dopolnimo z zanimivim umetniškim delom, moderno dekoracijo ali celo skulpturo.

Spremenite omaro v domači bar

Vinski bar lahko umestite tudi v vgradno omaro ali samostojni manjši kabinet. Pri tem lahko opremite notrajno stran vrat z izbranimi tapetami ali barvo. Tako bo bar vizuano ločen od ostalega pohištva.