»Mirrored furniture« ali zrcalno pohištvo je bilo izjemno priljubljeno v 20-ih in 30-ih letih prejšnjega stoletja, trend pa se je zopet pojavil v zadnjih letih. Na prvi vtis nas ti kosi spominjajo na stari hollywoodski stil »Hoolywood Regency«, vendar lahko zrcalno pohištvo uporabimo tudi v sodobnih interierjih, v katere želimo vnesti pridih brezčasnosti, elegance in odprtosti.

www.mybobs.com

Prednosti tako lesketajočega se pohištva so prefinjen in glamurozen videz, predvsem pa njegova funkcionalna praktičnost. Pohištvo oblečeno v ogledala namreč odbija svetlobo nazaj v prostor, s čimer ga naredi svetlejšega. Poleg tega, da je odlična rešitev za prostore z malo svetlobe ali celo brez oken, pa ima še eno prednost. Ker odseva vse kar se zrcali v njem nazaj v prostor, lahko s takšnim pohištvom vizualno odpremo sobo in na videz celo povečamo njeno kvadraturo. Zrcalno pohištvo, kot so kavna mizica, predalnik ali pa namizna svetilka, so lahko odlična rešitev za majhne prostore. Torej, če ste za malo leska in hoolywoodskega glamurja je zrcalno pohištvo lahko prava ideja za vas.

Kopalnico v neoklasičnem stilu s toaletno mizico v belo-zlati kombinaciji ter ogledali dopolnjuje akrilni stol z ovčjo kožo.

Vir: taradudleyinteriors.com

Priljubljena kombinacija sta zrcalna toaletna mizica ter prozorni stol iz akrila. Ne le, da delujeta zelo prefinjeno in ženstveno, sta tudi odlična rešitev v primerih, ko smo omejeni s prostorom. Oba elementa sta zelo naklonjena svetlobi in je ne »vsrkavata«. Dodamo lahko tudi druge kose iz akrila, kot je na primer namizna svetilka, saj ti vizualno ne bodo zavzeli prostora kot bi ga temnejše pohištvo in dodatki.

Prostor brez oken?

Če imate prostor, ki je brez oken, so vam lahko ogledala v veliko pomoč. Zrcalno pohištvo bo odbijalo svetlobo nazaj v prostor, s strateško nameščenimi zavesami pa lahko celo ustvarite občutek oken v prostoru. Ne le, da takšno pohištvo daje prostoru sofisticiran videz, vanj boste tudi pospravili odvečno navlako in pustili prostoru, da zadiha.

Vintage zrcalno pohištvo

Prefinjen, a rahlo bolj zadržan videz imajo starana ogledala, zrcalno pohištvo z vintage videzom pa lahko deluje skorajda antično in predstavlja odlično protiutež modernim kosom, kadar želimo ustvariti prostor z zgodbo.

Oblecite steno v zrcalo

Za tiste res pogumne je tukaj še velika poteza v obliki zrcalne stene. Videz je lahko odličen predvsem v prostorih brez oken ali na primer v dolgem temnem hodniku. Tako boste na videz povečali kvadraturo vašega stanovanja, a pazite, da ne bo preveč prepričljivo, saj lahko pride do izgube orientacije v prostoru.

Za vsakogar

Najbolj varna izbira je na primer kavna mizica, ki bo čez dan v prostor odbijala naravno svetlobo, poda pa se najrazličnejšim stilom. Zvečer bo poskrbljeno za romantiko, ko se bo svetloba rahlo odsevala in zrcalila skozi pridušeno svetlobo.

Vir: ebay.com

Kolekcija Hayworth

Vir: Homeideasblog.com

Vir: thefurnitureconnoisseur.comVir: French-Bedroom-Company
Vir: French-Bedroom-Company

Vir: trendir.com

Vir: Juliettes-Interiors

http://www.livingspaces.com